ua en ru

У Києві зафіксовано спалах гепатиту А

У Києві зафіксовано спалах гепатиту А Фото: лабораторія

У СЕС зазначили, що підйом захворюваності в столиці є закономірним

Департамент охорони здоров'я КМДА та ГУ Держсанепідслужби у Києві попереджають про зростання захворюваності на вірусний гепатит А серед населення та вживають заходів щодо недопущення поширення інфекційного захворювання серед населення. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Головний санітарний лікаря Києва Олег Рубан зазначив, що підйом захворюваності на вірусний гепатит А, який спостерігається у столиці, є закономірним.

"В таких мегаполісах, як Київ, захворюваність більше, адже тут більше організованих дитячих колективів", - пояснив Рубан.

Згідно з даними київської СЭСТ, за 10 місяців поточного року в місті Києві зареєстровано 367 випадків захворювань на вірусний гепатит А, що на 36,6% вище показника аналогічного періоду за минулий рік. Серед дітей до 17 років зареєстровано 74 випадки проти 45 за аналогічний період минулого року.

За інформацією Департаменту охорони здоров'я, станом на 5 листопада в інфекційному боксованому відділенні КМДКЛ №2 стаціонарне лікування проходить 7 хворих дітей з вірусними гепатитами А. Стан дітей оцінюється як середнього ступеня тяжкості.

Фахівці Департаменту відзначають, ВГА поширюється як кишкові інфекції через брудні руки, інфіковані продукти харчування та воду. Можлива передача захворювання контактно-побутовим шляхом через предмети домашнього ужитку.Частіше за інших хворіють діти і молодь до 30-ти років.

Напомнимс, 19 жовтня Деснянське районне управління Держсанепідслужби повідомило про чотири випадки вірусного гепатиту А у дітей дошкільного віку.