ua en ru

У Києві зафіксували 3 випадки отруєння рибою, один смертельний

У Києві зафіксували 3 випадки отруєння рибою, один смертельний Фото: риба

У столиці зареєстровано два випадки захворювання на ботулізм та один летальний випадок

У Києві зафіксували три випадки отруєння в'яленою рибою, купленою в супермаркетах міста, один чоловік помер. Про це повідомили в прес-службі КМДА з посиланням на інформацію Головного управління Держспоживслужби в місті Києві.

"У столиці зареєстровано два випадки захворювання на ботулізм та один летальний випадок внаслідок хвороби у жителів Києва, які вживали в їжу в'ялену рибу промислового виробництва, придбану в торговельній мережі міста", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, летальний випадок захворювання на ботулізм зареєстрований у громадянина 1976 року народження, який 24 травня 2017 року, за словами дружини, вживав в їжу в'ялену рибу промислового виробництва.

Крім того, в інших двох випадках захворювання ботулізмом, постраждалі також пов'язують своє захворювання з вживанням в їжу тарані і в'яленого карпа промислового виробництва.

З метою запобігання виникнення випадків захворювання 29 травня 2017 року фахівцями Держпродспоживслужби розпочато проведення епідеміологічного розслідування летального випадку та двох випадків захворювання.

Встановлено, що виробником рибної продукції є ПП Меркулов А. В. (м. Світловодськ, Кіровоградської області), відправником рибної продукції є ТОВ "Чудо-Юдо" (м. Світловодськ, Кіровоградської області). Продукція була придбана в гіпермаркеті "Караван" та супермаркеті "Мегамаркет".

Заходи щодо локалізації і ліквідації проводяться спільно з Нацполіцією. З 18:00 29 травня 2017 року в Києві існує тимчасова заборона на реалізацію згаданої продукції.

"Громадянам, які її отримали, настійно рекомендується утриматися від вживання в їжу до з'ясування обставин", - резюмували в прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Харкові вночі 28 травня 2017 року через отруєння курильної суміші один студент помер у гуртожитку, ще один госпіталізований.