ua en ru

У Києві затримали чотирьох шахраїв, які вимагали гроші з водіїв за неправдиві ДТП

У Києві затримали чотирьох шахраїв, які вимагали гроші з водіїв за неправдиві ДТП Фото: прокуратура Київської області (google.com.ua maps)

Таким чином шахраї "заробляли" на день від 2 тисяч доларів

Працівники Васильківського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури спільно з співробітниками Національної поліції, затримали чотири людини, які нібито провокували ДТП і вимагали від водіїв гроші. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Встановлено, що зловмисники відстежували водіїв, які одні перебували в автомобілі, а потім імітуючи дорожньо-траснпортну пригоду, змушували водіїв зупинитися. Після чого злочинці вимагали від потерпілих оплатити їм грошові кошти на відшкодування нібито пошкоджений внаслідок ДТП автомобіль", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі також повідомили, що таким чином шахраї "заробляли" на день від 2 тисяч доларів.

Наголошується, що всі підозрювані були затримані в порядку ст. 208 КПК України. Серед них є громадяни Російської Федерації.

"За процесуального керівництва прокуратури чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене групою осіб) КК України. Крім цього, прокуратурою підготовлено клопотання про взяття під варту підозрюваних", - розповіли в прокуратурі.

Шахраям загрожує до 3 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в Києві затримали дві групи шахраїв, які викрали майже 6 мільйонів гривень державного банку за допомогою підроблених банківських карток.