ua en ru

У Києві виявлено ще один випадок отруєння в'яленою рибою

У Києві виявлено ще один випадок отруєння в'яленою рибою Фото: у Києві зафіксовано ще одне зараження ботулізмом

Постраждалий госпіталізований з підозрою на ботулізм

За інформацією Державної установи "Київський міський лабораторний центр МОЗ України", в Києві зареєстровано ще один випадок захворювання на ботулізм. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як повідомляється, постраждалий вживав у їжу в'ялену рибу промислового виробництва, придбану в торговельній мережі міста. Варто зазначити, що риба була виготовлена тим же підприємством, продукцією якого отруїлися попередні постраждалі у Києві і Херсоні.

Згідно з інформацією, чоловік придбав в'яленого карася в гіпермаркеті "Ашан" на проспекті Ватутіна. Після вживання продукту, потерпілий відчув себе погано і звернувся за медичною допомогою.

Йому встановлено попередній діагноз-ботулізм, а сам киянин госпіталізований в реанімаційне відділення Олександрівської клінічної лікарні столиці.

За інформацією, отриманої від уповноважених лікарів ветмедицини, продукція (густера у кількості 11 кг 730 г, судак соломка в'ялена в кількості 18 кг 196 р, судак в'ялений в кількості 10 кг 685 г) відкликана з реалізації у супермаркетах мережі "Ашан".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Херсонській області зафіксовано випадок отруєння в'яленою рибою.