ua en ru

У Києві рівень захворювання на грип не перевищує епідпоріг

У Києві рівень захворювання на грип не перевищує епідпоріг Фото: в Україні лабораторно підтверджено 25 смертей від грипу

У Моз не виключили, що кількість смертей від грипу може зрости

У Києві епідеміологічний поріг захворювання на грип не перевищено. Про це в ході прямої лінії "Яка епідеміологічна ситуація з грипом в Україні?" "Комсомольської правди в Україні" повідомила головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров'я з інфекційних захворювань Ольга Голубовська, передає кореспондент РБК-Україна.

"За останніми даними епідпоріг не перевищено. Вчора в Києві було нараду, де звітував головний санітарний лікар столиці. У Києві епидпорог не перевищений",- розповіла Голубовська.

Вона нагадала, що станом на сьогодні лабораторно підтверджено 25 смертей від грипу. Однак, не виключила, що таких смертей може бути більше.

"На цей рівень захворюваності у нас кількість летальних випадків вище, ніж у всі попередні роки тому, що домінує H1N1",- додала вона.

Голубовська зазначила, що домінуючим поразок - майже 60% відсотків - грип штампа H1N1 ( відомий як "свинячий").
"Прогнозується зараз 56% цього вірусу домінує в епідеміологічному сезоні прогнозується, що буде і до 80 відсотків домінування",- підсумувала вона.

Нагадаємо, раніше влада Києва ввели профілактичні заходи, щоб не допустити різкого загострення епідемічної ситуації.

Рівень захворюваності на грип і гостру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ) у Києві може досягти епідеміологічного порогу в наступний четвер, 21 січня 2016 року.