ua en ru

У Києві студент-іноземець намагався задушити жінку-міліціонера

У Києві студент-іноземець намагався задушити жінку-міліціонера Фото: у Києві напали на міліціонера

Іноземцю не сподобалося, що його допитує жінка

У Києві студент-іноземець, доставлений у відділення міліції на допит з приводу викрадення автомобіля, намагався задушити жінку-слідчого. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в місті Києві.

"На бульварі Лесі Українки 22-річний студент, який приїхав в Україну з Близького Сходу, зупинив таксі, щоб доїхати до Борисполя. Через кілька хвилин хлопець посварився з водієм, дістав викрутку та став погрожувати. В результаті власник автомобіля вискочив з салону. Іноземець пересів за кермо і рушив з місця, але через квартал скоїв дорожньо-транспортну пригоду. Тут його і затримали патрульні поліцейські, яких викликав на місце події постраждав водій", - розповіли в міліції.

Студента-іноземця доставили в райуправління міліції для проведення подальших слідчих дій. У службовому кабінеті в присутності адвоката, перекладача та представника прокуратури проводився допит зловмисника.

"Студент, обурений тим, що слідчі дії проводить жінка-міліціонер, накинувся на старшого лейтенанта міліції і намагався її задушити. На допомогу колезі прийшли правоохоронці", - йдеться в повідомленні.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Іноземця затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, у Києві в ніч на 14 вересня пасажир вистрілив з пістолета в обличчя таксисту.