У Києві заблокована робота будмайданчиків через страйк

У Києві заблокована робота будмайданчиків через страйк

З плакатами більше сотні будівельників у різних куточках столиці вийшли на страйк проти нападів "тітушок" на будмайданчики. Про це йдеться в повідомленні прес-служби громадської ініціативи "Спілка працівників будівельної сфери".

Так, за даними організації, будівельники зупинили роботу на годину, щоб привернути увагу влади і правоохоронців до проблеми. Учасники страйку стверджують, що працювати стало нестерпно: "майже щодня "тітушки", які прикриваються активістами, ламають паркани, б'ють техніку і атакують забудовників".

"Тітушки", які нападають на наші будмайданчики, отримують по 500 гривень за годину, а я, тяжко працюючи, тільки 300 в день. Вони приходять сюди на замовлення, як тільки наближаються вибори. Коли відбуваються напади, ми не працюємо, у нас вимушені простої", - розповідає один з будівельників.

Всі вимоги озвучив напередодні на прес-конференції будівельник Олександр Ярош. Він зазначав, що київська влада повинна вплинути на "тітушок" і дати будівельникам і далі працювати в законному руслі, правоохоронці - відкривати кримінальні справи за напади на будівництва, а Мін'юст - скасувати ліцензії громадських організацій, чиї "тітушки" заробляють на атаках забудовників.

Представники галузі розповідають, що протягом року було зафіксовано близько 80 нападів на законні будівництва. У всіх випадках забудовники мали всі документи і дозволи на початок робіт, але "тітушки" іноді тижнями блокували будівництво.

"Працівники не отримують грошей за вимушений простій, а кожен день блокування будівництва - це відтягування термінів здачі об'єктів. Простій одного будівельника означає простій семи фахівців із суміжних галузей. А простій галузі - це гальмування всієї економіки", - зазначив під час прес-конференції президент Всеукраїнського союзу виробників будівельних матеріалів Іван Салій.

Учасники страйку обіцяють вийти під стіни КМДА, якщо їхні вимоги не будуть враховані.