У Києві вартість готельних номерів за півроку зросла через курсові коливання

У Києві вартість готельних номерів за півроку зросла через курсові коливання Фото: дорогі готелі дорожчають

На готелі категорії 3 зірки припадало близько 46% від загального номерного фонду

Загальний номерний фонд готелів у м. Київ станом на кінець першого півріччя 2015 р. склав 10 тис. номерів (близько 100 готелів). Про це, підбиваючи підсумки першого півріччя на ринку готельної нерухомості в Києві, повідомили у прес-службі компанії Colliers International.

На готелі категорії 3 зірки припадала найбільша частка - близько 46% від загального номерного фонду. На поточний момент 9 готелів у сегменті верхнього і середнього цінових діапазонів знаходяться під управлінням міжнародних мережевих операторів.

Заповнюваність готелів верхнього цінового сегмента г. Киев підвищилася до 40% на кінець першого півріччя 2015 (із 30% на кінець 2014 року). При цьому середня вартість проданого номера на день (ADR) залишилася на колишньому рівні і склала: 140 євро-160 євро - для готелів категорії 5*.

За даними департаменту оцінки й консалтингу Colliers International, в середньому запитувана вартість номера (вартості стійки) станом на кінець першого півріччя 2015 р. порівняно з аналогічним періодом минулого року (у євро):

• виросла на 4%, в готелях категорії 5* і склала 367 євро;
• знизилася на 3%, в готелях категорії 4* - 126 євро;
• знизилася на 7,5%, в готелях категорії 3* - 62 євро.

Однак, зважаючи на курсові коливання, у гривневому еквіваленті заявлена ​​вартість стійки істотно збільшилася:

• на 84%, в готелях категорії 5* і склала 7 тис. 709 грн;
• на 71%, в готелях категорії 4* - 2 тис. 647 грн;
• на 63%, в готелях категорії 3* - 1 тис. 302 грн.

"Беручи до уваги поточну ситуацію і вкрай низький попит навіть для існуючого номерного фонду Києва, нові готельні проекти будуть насилу поглинені ринком в найближчий роки. В силу цих обставин завершення будівництва нових об'єктів та їх виведення на ринок, навіть незважаючи на високий рівень їх готовності, постійно відкладається. Крім того, в коротко- і середньостроковій перспективі основні показники операційної діяльності (ADR і заповнюваність) навряд чи досягнуть рівня 2013 року", - сказав керуючий директор Colliers International (Україна) Олександр Носаченко.

Colliers International - світовий лідер у наданні послуг у сфері нерухомості з понад 16 300 співробітників, що працюють у 502 офісах у 67 країнах світу. В Україні на ринку комерційної нерухомості компанія Colliers International працює у сфері консалтингу з 1997 р.