ua en ru

У Києві в КПЗ повісився ув'язнений, розпочато розслідування

У Києві в КПЗ повісився ув'язнений, розпочато розслідування Фото: прокуратура м. Києва (УНІАН)

За фактом смерті ув'язненого в ізоляторі тимчасового утримання розпочато розслідування

У Києві в ізоляторі тимчасового тримання (ІТТ, раніше КПЗ) знайшли тіло укладеного без ознак життя, розпочато розслідування. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва в Facebook.

"За фактом смерті 47-річного чоловіка, який перебував під арештом в ізоляторі тимчасового утримання ГУ НС в м. Києві слідчим відділом Шевченківського Управління поліції м. Києві розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, тіло укладеного без ознак життя було виявлено близько 4 годин ранку 15 червня 2017 року працівниками спецустанови. За попередньою інформацією, смерть настала від механічної асфіксії шиї шляхом повішання на простирадлі.

Так, тілесних ушкоджень на тілі померлого, а також інших явних ознак насильницької смерті не виявлено. Крім того, проведеним аналізом відеозапису з камери спостереження виключена причетність до зазначеного інциденту сторонніх осіб.

ЗА ФАКТОМ СМЕРТІ УВ'ЯЗНЕНА ЯЗНЕНОГО В ПРИМІЩЕННІ ІТТ РОЗПОЧАТО РОЗСЛІДУВАННЯ ТА ПРИЗНАЧЕНО СЛУЖБОВУ ПЕРЕВІРКУ За фактом смерт...

Опубліковано Прокуратура міста Києва 15 червня 2017 р.

В даний момент у кримінальному провадженні призначена судово-медична експертиза, яка має встановити причину смерті ув'язненого. З метою повного, всебічного і об'єктивного з'ясування всіх обставин даної події прокуратурою міста Києва до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ст. 367 КК України (службова недбалість).

Крім того, прокуратурою міста Києва ініційовано проведення службової перевірки. Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури міста Києва.

За даними ЗМІ, це був ув'язнений Олег Нетребко, якого вважали вірогідним організатором нападу на Тетяну Чорновіл у 2013 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що активістка Евромайдана і журналістка Тетяна Чорновіл постраждала в результаті побиття 25 грудня 2013 року. Так, Чорновіл їхала з Майдану додому і на Бориспільській трасі помітила, що за нею стежать. Коли машину почали таранити, то зрозуміла, що це - цілеспрямоване переслідування.

За даними МВС, розслідування нападу на Тетяну Чорновіл проводиться за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження).