ua en ru

У Києві помер ще один нацгвардеец, поранений під Радою 31 серпня

У Києві помер ще один нацгвардеец, поранений під Радою 31 серпня Фото: Ольга Богомолец

Це вже четвертий загиблий в подіях під будівлею парламенту в Києві

У Києві в центральному госпіталі Міністерства внутрішніх справ (МВС) помер боєць Національної гвардії України Богдан Дацюк, поранений під Верховною Радою України 31 серпня 2015 р. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народний депутат України від "Блоку Петра Порошенко" (БПП) Ольга Богомолець.

"У центральному госпіталі МВС помер, ще один поранений 31 серпня 2015 р. під ВР. Весь цей час він перебував у комі. На жаль, лікарям не вдалося врятувати його життя", - повідомила Богомолець.

В центральному госпіталі МВС помер ще один поранений 31 серпня 2015 р. під ВР - Богдан Дацюк. Весь цей час він знаходився в комі. На жаль лікарям не вдалося врятувати його життя.Вічна пам'ять...

Posted by Ольга Богомолець on 25 сентября 2015 г.

Нагадаємо, 31 серпня після прийняття Верховною Радою в першому читанні змін до Конституції в частині децентралізації під будівлею парламенту почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями. Один з учасників мітингу підірвав гранату. В результаті зіткнень постраждали близько 150 осіб. Від отриманих поранень три бійці Національної гвардії померли. Таким чином, Богдан Дацюк став четвертим загиблими в результаті цих подій. За даними Нацгвардії, Дацюк постраждав саме в результаті вибуху гранати.

"Лікарі до останнього боролися за життя Богдана Вікторовича Дацюка, який постраждав в результаті вибуху гранати біля Верховної Ради 31 серпня 2015 р.", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, у той же день міліція затримала представника "Свободи", бійці батальйону "Січ" Ігоря Гуменюка, який, за даними МВС, кинув гранату біля Ради.