ua en ru

У Києві дитина знайшов гранату біля дитячого майданчика

У Києві дитина знайшов гранату біля дитячого майданчика Фото: у Києві дитина знайшов гранату

Вибухотехніки знешкодили небезпечний предмет

У Києві дитина на траві біля дитячого майданчика знайшов бойову гранату. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в місті Києві.

"Мама дитини повідомила правоохоронцям: у траві на прибудинковій території її син знайшов предмет, схожий на бойову гранату", - йдеться в повідомленні.

На місце події негайно прибули правоохоронці та фахівці вибухотехнічної служби.

"Заявниця розповіла, що вони з сином вийшли на вечірню прогулянку. Спочатку хлопчик грався на дитячому майданчику у дворі, а пізніше повідомив, що у траві побачив гранату. Місце небезпечної знахідки хлопчик відразу показав мамі", - повідомили в міліції.

Вибухотехніки розрядили гранату, корпус і запал направили на експертне дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України в м. Києві.

За даним фактом слідчим відділом Дніпровського РУ відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), проводиться подальша перевірка.

Нагадаємо, раніше в Києві під час обшуку в одному з приміщень по вулиці Михайлівській був виявлений великий арсенал зброї (13 протипіхотних гранат, 4 протитанкові гранати, автомати, пістолет і велика кількість боєприпасів до неї).