ua en ru

У Києві засудили до трьох місяців свідка вбивства ізраїльтянина

У Києві засудили до трьох місяців свідка вбивства ізраїльтянина Ілюстративне фото (facebook.com-of.human.rights.2014)

Засуджений намагався приховати інформацію про злочин

Голосіївський районний суд Києва засудив свідка розстрілу громадянина Ізраїлю поблизу синагоги Бродського у серпні 2017 року до трьох місяців в'язниці за приховування злочину. Про це повідомляє видання DW.

Зокрема, повідомляється, що обвинувачений розповів, що вбитий ізраїльтянин Шахрух Турсунов був його близьким другом і загинув в результаті конфлікту з двома невстановленими особами.

За даними слідства, 23 серпня 2017 року двоє невідомих чоловіків за попередньою змовою розстріляли громадянина Ізраїлю Шахруха Турсунова близько 23:30 на вулиці Шота Руставелі, 12 в Києві. Після вчинення вбивства злочинці на автомобілі Volkswagen Jetta покинули місце злочину. Свідок Тимур Соболевський знаходився на задньому сидінні автомобіля разом із загиблим ізраїльтянином.

Також повідомляється, що пізніше вбивці зупинилися на узбіччі неподалік від одного з перехресть, покинули автомобіль та зникли в невідомому напрямку. Підсудний у свою чергу злякався поліції і заїхав у найближчий двір. Незабаром його затримали.

У суді обвинувачений повністю визнав провину. За словами Соболевського, між загиблим і нападниками виник конфлікт, який закінчився стріляниною. Згідно з цими свідченнями, вбивці погрожували жертві. Сам підсудний був незнайомий з ними.

Суд визнав Соболевського винним у заздалегідь не обіцяному приховуванні особливо тяжкого злочину. Враховуючи те, що обвинувачений більше 6 місяців перебував у СІЗО - з 24 серпня 2017 року по 1 березня 2018 року, - суд визнав, що він відбув призначене покарання.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у Києві на ЗАЛІЗНИЧНОМУ вокзалі затримали білоруса, разыскиваемого за вбивство.