ua en ru

У Києві поліція затримала чоловіка з гранатою

У Києві поліція затримала чоловіка з гранатою Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

вибуховий пристрій вилучено та направлено на експертизу

У Києві співробітники поліції затримали чоловіка з гранатою. Про це повідомляє прес-служба поліції столиці.

Повідомляється, що в поліцію Солом'янського району надійшло повідомлення від жінки про те, що її чоловік має гранату, яку пішов знешкодити в безлюдне місце.

Так, в ході огляду території, патрульні помітили схожого за описом людини.

Так, під час спілкування з співробітниками поліції чоловік підтвердив, що дійсно має в кишені вибуховий пристрій, який привіз із зони АТО.

Зазначено, що на місце події викликали вибухотехніків та слідчо-оперативну групу, які вилучили предмет, схожий на корпус гранати Ф-1, та запал до неї. Вилучене направлено на експертизу.

Правоохоронцями розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

У Києві поліція затримала чоловіка з гранатою

Фото: вилучена граната (kyiv.npu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше в Бахмуті Донецької області за місцем проживання захоплюючого бойовика правоохоронці знайшли схрон зброї. Влітку 2016 співробітники карного розшуку Бахмута встановили причетність 20-річного місцевого жителя до терористичної угруповання і почали збір доказової бази його вини.