ua en ru

У Києві поліція вилучила у чоловіка гранату на території вокзалу

У Києві поліція вилучила у чоловіка гранату на території вокзалу Фото: Національна поліція (Security Service of Ukraine)

Вилучені гранату та запал до неї направлені на експертизу

У Києві на території вокзалу співробітники Національної поліції у чоловіка вилучили гранату "Ф-1" та запал до неї. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції столиці.

"Під час оперативного супроводження кримінального провадження за ч. 2 ст. 186 (грабіж) і 1 ч. ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України, з'ясувалося, що 31-річний підозрюваний у недобудованому паркінгу залишив небезпечний предмет. Поліцейські під час відпрацювання вилучили гранату "Ф-1" та запал до неї", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в ході спілкування з правоохоронцями чоловік зізнався, що гранату отримав від знайомого під час спільного вживання алкогольних напоїв. Далі загорнув її в папір і сховав в залізну трубу.

Зазначено, що гранату та запал до неї направлені на експертизу.

Тепер чоловікові, крім вчинення розбійного нападу та пограбування інкримінують правопорушення, передбачене ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

У Києві поліція вилучила у чоловіка гранату на території вокзалу

Фото: граната (kyiv.npu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Харкові на автостанції поліція затримала двох чоловіків з зброєю і боєприпасами.