ua en ru

У Києві невідомий жорстоко побив активістку, що виступала проти забудов

У Києві невідомий жорстоко побив активістку, що виступала проти забудов Фото: активістка Валентина Макарова

Активістка зараз лежить в лікарні з пробитим черепом

У Києві під час вечірньої прогулянки 21 липня невідомими було побито активістка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС у місті Києві.

"Вчора близько 22:00 на місцеву мешканку, яка вигулювала собаку в лісопарковій зоні по проспекту Жукова, в Деснянському районі столиці, напав невідомий. Продемонструвавши жінці предмет, схожий на зброю, він зробив кілька пострілів по собаці. Потім накинувся на потерпілу і став її бити рукояткою пістолета по голові. З численними травмами голови та забоями тканин верхніх кінцівок жінку доставили в лікарню", - сказано в повідомленні.

Під час розмови з правоохоронцями потерпіла зазначила, що чоловіка, який її побив, не знає. Мотиви і причини нападу на киянку будуть встановлені в ході слідства.

Деснянським РУ ГУМВС України в м. Києві розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження).

Вилучені з місця події гільзи направлені на експертне дослідження, за результатами якого буде встановлено зброю, використане зловмисником.

Як повідомляють ЗМІ, активістку звуть Валентина Макарова, вона бере участь у боротьбі з забудовою частини столичного парку Кіото і перебуває в ініціативній групі щодо розриву договору оренди з ТОВ "Дружин-Сан".

Нагадаємо, 10 липня у Києві біля власного будинку був побитий член наглядової ради ПАТ "Укрнафта" Петро Столяр. Міліція порушила справу за статтею "хуліганство".