ua en ru

У Києві невідомі почали заклеювати інформаційні борди "Руху за реформи"

У Києві невідомі почали заклеювати інформаційні борди громадської організації "Рух за реформи". Про це повідомив журналістам голова організації "Рух за реформи" Андрій Турій, інформує прес-служба організації.

Так, за даними активістів, сьогодні з ранку по місту невідомі почали заклеювати інформаційні борди "Руху за реформи".

У Києві невідомі почали заклеювати інформаційні борди "Руху за реформи"

"Була зафіксована машина з номерами АА4129ВК, з допомогою якої невідомі абсолютно протизаконно заклеюють борди", - зазначив Турій.

Він вважає, що дана практика санкціонована столичною владою.

"Раніше "Рух за реформи" розміщував рекламні щити з питаннями до громадян, чи задоволені вони міською владою. Всі питання на них аполітичні і стосувалися виключно соціально-економічної проблематики. Борди у столиці масово знімали в травні і червні. Чиновники КМДА ніяк не коментували ситуацію зі зняттям бордів. Уникали публічних коментарів також і представники столичних компаній, з якими був укладений договір на розміщення зовнішньої реклами. Але в приватних розмовах представники компаній говорили, що їм дали вказівку зверху - або вони знімають борди, або у них закривається бізнес", - зазначив Турій.

Також представник "Руху за реформи" нагадав про те, що під час роздачі інформаційних буклетів волонтерів організації по всьому місту стала затримувати міліція, співробітники СБУ і просто дивні люди в цивільному.

"А 14 липня на проспекті Палладіна взагалі стався збройний напад на нашу активістку. П'яний чоловік, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, розтрощив намет з матеріалами про "Рух за реформи", після чого безперешкодно зник у метро. На місце події була викликана міліція, яка і зафіксувала даний інцидент. Досі нападника не знайшли, хоча є безліч свідків", - повідомив Турій.

Що ж стосується ситуації, він нагадав, що закон України "Про рекламу" чітко регламентує випадки, коли реклама може бути заборонена - це реклама, яка містить елементи жорстокості, насильства, порнографії, цинізму, приниження людської честі та гідності.

У Києві невідомі почали заклеювати інформаційні борди "Руху за реформи"

"Виникає закономірне питання. Що з переліченого угледіла київська влада бордах "Руху за реформи"? Чи, може, єдиний закон не для всіх? Або хтось просто дуже не хоче знову бути викритим у бездіяльності?", - додав Турій.