ua en ru

У Києві невідомі понівечили прапори Болгарії, переплутавши їх зі стягами РФ

У Києві невідомі понівечили прапори Болгарії, переплутавши їх зі стягами РФ Фото: прапор Болгарії

Близько 15 прапорів було зірвано на вул. Інститутська

Цієї ночі невідомі особи понівечили півтора десятки прапорів Республіки Болгарії, сприйнявши їх за стяги РФ. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Цієї ночі у центрі столиці було зірвано близько 15 прапорів Республіки Болгарія, розміщених на опорах освітлення з нагоди офіційного візиту до Києва Президента зазначеної країни. У КП "Київміськсвітло", яке власне прикрашало опори прапорами України та сусідньої держави, переконані: зловмисники понівечили стяги Болгарії випадково, прийнявши їх за прапори Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, прапори України та Болгарії були розвішані в центральній частині міста: на вул. Лаврській, Шовковичній, Лютеранській та Інститутській. Саме на останній було зірвано близько 15 прапорів.

"При нічному освітленні зелений колір прапора Республіки Болгарії, який розміщений між білою та червоною смугою, могли сприйняти за синій колір, що й стало причиною вандалізму", - переконані у комунальному підприємстві.

Таким чином КМДА спростувала інформацію, що з'явилася у ЗМІ, стосовно диверсію у центрі Києва із російськими прапорами.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко зустрівся з Президентом Болгарії Росеном Плевнелієвим, який сьогодні, 7 липня, прибув до Києва з офіційним візитом.