ua en ru

Кіберполіція викрила співробітника Держспецзв'язку, який поширював дитячу порнографію

Кіберполіція викрила співробітника Держспецзв'язку, який поширював дитячу порнографію Фото: кіберполіція викрила співробітника Держспецзв'язку, що поширював дитячу порнографію

У зловмисника вилучили 1,5 Гб відео файлів з зображеннями порнографічного характеру

Співробітники Департаменту кіберполіції Національної поліції України встановили, що 37-річний співробітник Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України у Волинській області поширював в інтернеті файли з дитячою порнографією. Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Зазначено, що у зловмисника вилучили 1,5 Гб відео файлів з зображеннями порнографічного характеру, які він поширював протягом року.

"Маючи навички роботи в мережі Інтернет та знаючи методи конспірації старший інженер Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України у Волинській області розповсюджував через мережу Інтернет порнографічні відеоролики із зображенням дітей у віці від 7 до 16 років. Для цього зловмисник використовував свій особистий комп’ютер, а контент зберігав на зовнішньому вінчестері", - йдеться в повідомленні.

Комп'ютер, зовнішній вінчестер, роутер і кабельний модем, які вилучили у зловмисника під час обшуку, направлені на експертизу.

Ведуться слідчі дії, чоловікові загрожує до десяти років позбавлення волі.

altaltaltalt

Фото: кіберполіція викрила співробітника Держспецзв'язку, що поширював дитячу порнографію

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України дозволив Адміністрації президента України створити управління охорони Державної служби спеціального зв'язку і захисту інформації.