ua en ru

КГЗКОР уклав договір з відділом Держохорони при МВС в Кіровоградській області про охорону приміщень управління дирекції.

ДП "Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд" (КГЗКОР) для запобігання рейдерського захоплення державного майна за дорученням Мінпромполітики уклало договір з відділом державної служби охорони при МВС України в Кіровоградській області про охорону приміщень управління дирекції КГЗКОР. Про це повідомляє прес-служба Міністерства промислової політики України.

Крім того, Державним департаментом з питань банкрутства Мінекономіки за результатами перевірки КГЗКОР за порушення ліцензійних умов провадження господарської діяльності було позбавлено ліцензії керуючого санацією ДП "Дирекція КГЗКОР" Олександра Барановського. У зв'язку з цим, арбітражним керуючим був призначений Володимир Монаков, на якого покладено обов'язки керуючого санацією ДП "Дирекція КГЗКОР". На даний час О.Барановський не має ліцензії на право провадження діяльності арбітражного керуючого, але він ще не звільнений судом від виконання обов'язків керуючого санацією ДП "Дирекція КГЗКОР".

Також у Мінпромполітики відбулися консультації експертних груп України і Словацької Республіки з проблемних питань, пов'язаних із завершенням будівництва Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд. Українська сторона повідомила Словацьку сторону про свій намір завершити будівництво комбінату та здійснити розрахунки з країнами-учасницями будівництва шляхом залучення потенційного інвестора, а словаки, в свою чергу, підтвердили відсутність намірів продовжувати будівництво об'єктів КГЗКОР та готовність передати українській стороні об'єкти у незавершеному стані. Тому було вирішено укласти нову міжурядової угоду щодо розв'язання проблем КГЗКОР, проект якої передано словацькій стороні.

Нагадаємо, 29 жовтня міністр промислової політики України Володимир Новицький заявив, що прокуратура Дніпропетровської області порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження майна КГЗКОР. Також раніше Кабмін України створив міжвідомчу групу для протидії протиправному відчуженню майна КГЗКОР.

КГЗКОР будується із залученням підрядних організацій з інших країн відповідно до укладених міжнародних угод і є суб'єктом міжнародного права. ДП "ДКГЗКОР" є державним підприємством зі 100% часткою державної власності у статутному фонді, якою уповноважено управляти Мінпромполітики.