ua en ru

КМДА: З нагоди відзначення 65-ї річниці Перемоги у ВВВ ветерани війни м.Києва отримають одноразову матеріальну допомогу.

З нагоди відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні та з метою додаткового соціального захисту ветеранів війни, учасників бойових дій та інвалідів Великої Вітчизняної війни, ветерани війни м. Києва отримають одноразову адресну матеріальну допомогу. Відповідне розпорядження підписав Київський міський голова Леонід Черновецький, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації України.
Згідно документу, за рахунок коштів, передбачених в міському бюджеті на виконання комплексної програми «Турбота» на 2006-2010 рр., ветерани отримають допомогу у розмірі:
- 1500 грн - особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною;
- 200 грн - вдови Героїв Радянського Союзу;
- 100 грн - інваліди війни, в тому числі воєнних конфліктів, І групи;
- 90 грн - інваліди війни, в тому числі воєнних конфліктів, ІІ групи;
- 85 грн - інваліди війни, в тому числі воєнних конфліктів, ІІІ групи та учасники бойових дій;
- 75 грн - члени сімей загиблих військовослужбовців та дружини померлих інвалідів війни, учасників бойових дій та учасників війни, які за життя були визнані інвалідами та учасниками війни.
Реалізація розпорядження сприятиме виділенню матеріальної допомоги для 112 тис. киян із числа ветеранів війни, учасників бойових дій та інвалідів Великої Вітчизняної війни.
Крім того, з метою участі в урочистих заходах з нагоди 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, у період з 7 травня до 11 травня, за рахунок коштів міського бюджету, учасники бойових дій у складі делегацій відвідають міста-герої: Мінськ, Волгоград, Санкт-Петербург, Смоленськ.