ua en ru

Кенет Файнберг перегляне виплати керівникам у 419 американських компаніях, включно з Bank of America Corp. та Citigroup Inc., за період наприкінці 2008 - на початку 2009 р.

Кеннет Файнберг, призначений президентом США урядовець, який контролює рівні зарплатень і інших виплат керівникам компаній, що дістають фінансову підтримку від уряду США, перегляне виплати в 419 компаніях, включно з Bank of America Corp. та Citigroup Inc., за чотиримісячний період наприкінці 2008 - на початку 2009 р. Про це пишуть у Bloomberg, посилаючись на поінформоване джерело, що побажало залишитися неназваним.

Файнберг може вдатися до гласності, щоб змусити директорів повернути частину грошей, сказало джерело Bloomberg. У нього немає законної влади, щоб утримати або компенсувати додатковими податками виплати директорам, проведені в час від 28 жовтня 2008 до 17 лютого 2009 р.

Кеннет Файнберг, що наказав скоротити виплати пересічно наполовину в сімох компаніях з числа найбільших одержувачів фінансової допомоги від уряду США, тепер намагається перевірити виплати, проведені до його призначення на нинішню посаду. Нова перевірка стосуватиметься часу відтоді, коли певна компанія вперше отримала допомогу від уряду, і доти, коли президент Обама підписав закон про стимулювання економіки, що обмежує виплати в компаніях, які вдаються до державної підтримки.