ua en ru

Кемерон: британські служби запобігли 7 терактам з червня

Кемерон: британські служби запобігли 7 терактам з червня Фото: Девід Кемерон

Прем'єр Великобританії розповів про боротьбу з тероризмом в його країні

Британські служби запобігли 7 терористичним атакам в країні з червня 2015 р. Про це прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив BBC Radio 4, передає AFP.

"Наші служби безпеки і розвідки запобігли близько семи нападів за останні шість місяців", - сказав британський прем'єр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Великобританія збільшить на 15% штат спецслужб і розвідувальних служб у зв'язку з терактами в Парижі, які відбулися 13 листопада. Мова йде, зокрема, про збільшення кількості співробітників таких організації, як МІ-5 (Security Service), МІ-6 (Secret Intelligence Service) і ЦПС (Government Communications Headquarters).

Увечері 13 листопада в Парижі відбулася серія терактів у різних районах міста. Спочатку сталися три вибухи біля Stade De France, де проходив матч Франція-Німеччина. Крім того, терористичні атаки сталися в п'яти інших місцях Парижа. Зокрема, терористи захопили і розстріляли заручників у театрі Bataclan. У загальній складності, в результаті нападів загинули 129 чоловік, з них упізнали лише 103 людини. Ще більше 350 чоловік отримали поранення в результаті терактів. Відповідальність за вчинення терактів в Парижі взяли на себе бойовики ИГИЛ.