ua en ru

У Казахстані затримано 8 підозрюваних у підготовці терактів

У Казахстані затримано 8 підозрюваних у підготовці терактів Фото: казахстанська служба безпеки затримала 8 підозрюваних у тероризме

При затриманні один з терористів здійснив самопідрив

У Казахстані за підсумками спецоперації в Карагандинській області затримано вісім осіб, підозрюваних у підготовці терактів. Про це повідомили у Комітеті з національної безпеки Казахстану (КНБ), передає "РИА Новости".

"За підсумками спецоперації в Карагандинській області затримано вісім осіб, щодо яких проводиться досудове розслідування за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених статтями 255 (акт тероризму), 257 (створення, керівництво терористичною групою і участь в її діяльності), 287 (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, боєприпасів, вибухових речовин і вибухових пристроїв), 288 (незаконне виготовлення зброї)", - повідомили в комітеті


Повідомляється, що 26 червня в місті Балхаш і населеному пункті Гульшат була проведена операція з припинення діяльності групи радикалів, які планували здійснення терактів.

Під час затримання у селищі Гульшат один з терористів здійснив самопідрив.

У липні в прес-службі КНБ повідомляли, що кількість заарештованих за підозрою в підготовці терактів в області становила сім осіб.

За даними КНБ, затримані екстремісти планували після скоєння терактів виїхати в Сирію для участі в бойових діях на боці терористів.

У відомстві зазначили, що в інтересах слідства інші подробиці у справі не розголошуються.

Нагадаємо, у липні в результаті перестрілки в Алмати (Казахстан), шість осіб загинуло і вісім поранено.