ua en ru

Катар планує забезпечувати сектор Газа через Єгипет

Катар має намір забезпечувати сектор Газа через Єгипет, передає телеканал Al-Arabiya. "Обмеження на постачання будівельних матеріалів і устаткування для відновлення сектора Газа були повністю зняті. Про це нам повідомив Президент Єгипту", - розповів посол Катару в Єгипті Мохаммедаль-Емад. За його словами, будівельні матеріали будуть направлятися в сектор Газа через прикордонний пункт Рафах.

Раніше у вересні цього року Катар оголосив про намір інвестувати 254 млн дол в розвиток палестинських територій сектора Газа. В основному кошти підуть на будівництво доріг і житлових будинків, а також на розвиток сільського господарства і об'єктів інфраструктури.

Дозвіл єгипетської влади на провезення будівельних матеріалів означає зміну позиції офіційного Каїра, який раніше підтримував Ізраїль в його політиці ізоляції сектора Газа, де править рух "Хамас".

У 2010 р. спроба ряду турецьких і міжнародних активістів перервати блокаду сектора Газа з моря за допомогою "флотилії свободи" завершилася загибеллю 9 осіб.

На даний момент в секторі Газа проживають 1,6 млн осіб.

Читайте також: Ізраїльська армія знищила союзника "Аль-Кайєди" в Газі (відео)