ua en ru

Російський опозиціонер вважає пост Кадирова підбурюванням до вбивства

Російський опозиціонер вважає пост Кадирова підбурюванням до вбивства Фото: Михайло Касьянов

Опозиціонери мають намір подати заяву в правоохоронні органи з проханням провести перевірку і в разі потреби порушити кримінальну справу

Лідер Партії народної свободи (ПАРНАС) Російської Федерації Михайло Касьянов і заступник голови партії, координатор "Відкритої Росії" Володимир Кара-Мурза-молодший прокоментували відео, розміщене в Instagram глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова, на якому опозиціонери знаходяться "під прицілом". Так, Кара-Мурза заявив, що в пості Кадирова міститься пряме підбурювання до вбивства", повідомляє РБК.

Як повідомив Кара-Мурза, в найближчі дні опозиціонери мають намір подати заяву в правоохоронні органи з проханням провести перевірку і в разі потреби порушити кримінальну справу.

Крім того, повідомляється, що дії Кадирова опозиціонери вважають "наслідком безкарності, яка вже майже рік існує щодо вбивства Бориса Нємцова".

"Сліди цього злочину, так або інакше, ведуть в Грозний, але Кадиров навіть формально не був допитаний у цій справі, хоча цього вимагали адвокати родичів Нємцова. Замість цього ми бачимо в останні кілька тижнів скоординовану серію погроз з боку самого Кадирова і його поплічників щодо противників нинішнього режиму", - зазначив політик.

Як повідомляється, раніше, 12 січня 2016 року, Кадиров різко висловився про несистемну опозицію, а також закликав ставитися до її представників як до "ворогів народу".

"Якщо уважно вчитатися, то мова йде про несистемну опозицію. Це ті, хто знаходиться поза легітимного політичного поля країни", - коментував висловлювання про "ворогів народу" прес-секретар президента Дмитро Пєсков.

Як повідомляється, ПАРНАС розцінив слова Пєскова як підтримку глави Чечні.

Нагадаємо, глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров опублікував відео з лідером Партії народної свободи (ПАРНАС) Російської Федерації Михайлом Касьяновим, який знаходиться "під прицілом".