ua en ru

Кандидат у президенти, який стане причиною дострокових президентських виборів, повинен відмовитися від претензій на посаду глави держави – Л.Кравчук.

Кандидат у президенти, який стане причиною дострокових президентських виборів, повинен відмовитися від претензій на посаду глави держави. Про це заявив перший Президент України Леонід Кравчук на брифінгу, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Той, хто буде причиною дочасних президентських виборів, не може ні за яких розкладів іти іще раз в президенти. Це самогубство", - сказав Кравчук. В той же час, Кравчук намалював словесний портрет ідеального майбутнього президента України: "Президент має бути освічений, толерантний, - це візитна картка нації. ... президент не може бути недосвідчений, просто так з майдану, з намету. ... має бути складова, повторюю, розумний, освічений, досвідчений, толерантний. .. нації або соромно, або вона пишається своїм президентом. Це не бригадир тракторної бригади".

Також Л.Кравчук запевнив, що не має наміру балотуватися на посаду Президента України у випадку дострокових виборів: "Не маю намірів повертатися. Я вже не хочу повертатися. Це дуже важко. Не завжди це благородно виглядає. Ті, хто повертався, ніколи не здобували перемоги в Україні та Росії. ... треба давати дорогу іншим, які мають інші плани, можливості і запас міцності, хоча б на 10 років" - сказав Л.Кравчук.