ua en ru

Кандидат від "Удару" на окрузі №79 в Запорізькій обл. подав позов до ВАСУ про невизнання переможцем екс-замміністра економрозвитку

Кандидат в депутати від "Удару" на окрузі №79 в Запорізькій обл. Анатолій Шевченко, який попередньо програв на виборах екс-замміністра Мінекономрозвитку України Володимиру Бандурову від Партії регіонів, подав позов до Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) про невизнання переможцем Бандурова. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

За його словами, 28 жовтня, в день виборів, він виявив, що в бюлетені були подані неправдиві дані про Бандурова: 12 вересня 2012 р. Президент України Віктор Янукович своїм указом звільнив Бандурова з посади заступника міністра економічного розвитку та торгівлі України, але ЦВК так і не внесла зміни в бюлетень.

30 жовтня Анатолій Шевченко звернувся до Київського апеляційного адмінсуду і повідомив, що 28 жовтня під час голосування виявив це правопорушення. Київський апеляційний суд відмовив йому у розгляді заяви на тій підставі, що позов було подано з запізненням. Кандидат наголошує, що передбачений законодавством термін для подачі позову до суду становить п'ять днів, в той час коли він звернувся до суду у дводенний термін. Відповідно, Шевченко звернувся з апеляційною скаргою до Вищого адміністративного суду України з проханням розглянути свою скаргу.

У скарзі він наголошує, що ухвала Київського апеляційного суду є незаконною, і просить про скасування рішення Київського апеляційного суду та повторне направлення цю справу для розгляду до Київського апеляційного адмінсуду.