ua en ru

Канадський прем'єр-міністр отримав позитивний результат тесту на COVID-19

Канадський прем'єр-міністр отримав позитивний результат тесту на COVID-19 Фото: прем'єр-міністр канадської провінції Саскачеван Скотт Мо (twitter.com/PremierScottMoe)

Прем'єр-міністр канадської провінції Саскачеван Скотт Мо в четвер, 13 січня, отримав позитивний результат тесту на COVID-19. У Канаді спостерігається рекордна кількість госпіталізацій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Більшість провінцій посилює заходи через поширення штаму "Омікрон".

"Я відчуваю себе добре, але самоізолююся і буду працювати з дому протягом наступних п'яти днів", - написав глава уряду Саскачевану в своєму мікроблозі в Twitter.

Політик заразився наступного дня після того, як відмовився посилювати карантинні заходи в регіоні, де швидко поширюється штам "Омікрон".

На відміну від багатьох інших провінцій Канади, в Саскачевані як і раніше дозволений ряд масових заходів, в тому числі конференції та хокейні турніри. Це також єдиний регіон, який не відкладає повернення до очного навчання.

У неділю ввечері прем'єр канадської провінції отримав негативний результат тесту на коронавірус і з тих пір відвідав ряд громадських заходів.

Більшість інших провінцій Канади ввели ряд заходів щодо запобігання поширенню штаму "Омікрон". У Британській Колумбії, зокрема, обмежили спортивні заходи, в Онтаріо закрили приміщення барів і ресторанів, а в Квебеку ввели вечірню комендантську годину.

Навіть значно вакциновані регіони країни скаржаться на навантаження системи охорони здоров'я. У середу, 12 січня, середня щотижнева кількість госпіталізацій в Канаді досягла 6 704 осіб, що є найвищим показником з початку пандемії.