ua en ru

Канадські спостерігачі дали високу оцінку організації повторного голосування на президентських виборах в Україні.

Канадські спостерігачі дали високу оцінку організації повторного голосування на президентських виборах в Україні, повідомляє прес-служба Центральної виборчої комісії (ЦВК).
Голова ЦВК Володимир Шаповал зустрівся з сенатором парламенту Канади Рейнел Андрейчук та главою місії спостереження організації CANADEM Тарасом Залуцьким.
Р.Андрейчук повідомила, що представники місії спостереження побували в регіонах, на виборчих дільницях, спостерігали за ходом голосування, і їх оперативні висновки свідчать про належну організацію виборчого процесу як з боку ЦВК, так і окружних та дільничних виборчих комісій. На думку сенатора, саме Центральна виборча комісія була в цей період осередком відповідальної роботи і суспільних очікувань. Комісії було непросто працювати з огляду на особливості чинного закону про вибори Президента України та внесених до нього в останні дні змін, проте з поставленим завданням вона впоралась гідно, зазначила сенатор.
Нагадаємо, що уряд Канади на запрошення українського уряду направив місію спостереження за виборами Президента України у кількості 200 осіб через організацію CANADEM, партнера канадського уряду зі здійснення міжнародного спостереження за виборами.