ua en ru

На Камчатці побили і обізвали "хохлушкою" 14-річну біженку з Луганська

На Камчатці побили і обізвали "хохлушкою" 14-річну біженку з Луганська Фото: 14-річна луганчанка Ірина з матір'ю ("Кам 24")

Родичі постраждалої звернулися в місцеву поліцію

У російському Петропавловську-Камчатському росіянка накинувся на 14-річну українську дівчинку, яка бігла до Росії з окупованого бойовиками Луганська. Про це повідомляє місцеве видання "Кам 24".

Як повідомляється, інцидент стався, коли дівчинка з сестрою каталися на гойдалках. Дорослі, які відпочивали у дворі, прийняли їх недоброзичливо, обматюкали і назвали "хохлушками", а також порадили дітям брати в руки зброю. Дівчина також розповіла, що кульмінація конфлікту відбулася на наступний день, коли вони з сестрою каталися на гойдалках на майданчику неподалік від будинку. Незабаром туди прийшов 5-річний син однієї з жінок, напередодні вже конфликтовавшей з біженцями.

"Хлопчик з матами почав питати, навіщо ми сюди приперлися". Потім один з гуляли з нами хлопців кинув у нього палицю, після чого Родіон втік. Через деякий час прийшла його мати. Жінка схопила мене за волосся, тому нахилила і вдарила кулаком. Потім сусідка пообіцяла розбити мені обличчя і навіть вбити мене, якщо "хоч слово скажу" її синові. Перед відходом вона кинула, що я "хохлушка" і мені тут не місце", - розповіла 14-річна Ірина.

В цей же день родичі дівчаток подзвонили в поліцію і написали заяву дільничному, відзначає видання.

Мати постраждалої дівчинки, 36-річна Олеся Мустафа, розповіла, що була з дочкою в лікарні, де її оглянув травматолог, зробили знімок грудної клітки. "Лікар сказала, що у дитини сильний удар, і направила перевірити серце. Також у поліклініці нам пообіцяли передати інформацію в поліцію", - зазначила жінка.

Як пише видання, у поліції підтвердили, що з дитячої поліклініки дійсно надійшла інформація про даний інцидент.

Зазначимо, за даними ООН, в Росії перебувають близько 700 тис. переселенців зі сходу України.