ua en ru

Які методи торгівлі на фінансових ринках реально працюють і приносять дохід

Які методи торгівлі на фінансових ринках реально працюють і приносять дохідКожен трейдер задається питанням: "З чого ж зібрати свою робочу торговельну систему?" Як правило, ознайомившись із загальнодоступною літературою в інтернеті, "карта" падає на класику технічного аналізу та стандартні індикатори торгового терміналу. Декілька відео уроків і пару статей про торгівлю надихають новоспеченого трейдера заробляти мільйони за "100% схемою". Така торгівля навряд чи триватиме більше двох тижнів, у результаті залишивши трейдера з рваним кишенею, через який десь по дорозі до успіху був втрачений депозит.

Ні для кого не секрет, що переважна більшість трейдерів втрачають гроші на фінансових ринках, адже принцип цього бізнесу - гроші перетікають зі слабких рук дрібних гравців у сильні руки маркет-мейкерів. Головне завдання для трейдера - приєднатися до сильним гравцям, які безпомилково "читають" дрібних гравців, які працюють на основі індикаторів і по класиці технічного аналізу. Не дозволяйте собі бути з сірою масою, будуючи свою торговельну систему на базі індикаторних систем і класичних патернів технічного аналізу.

Безумовно, кожен поважаючий себе трейдер повинен досконально знати класичні інструменти технічного аналізу, але їх застосування зобов'язаний зводити до мінімуму. Не важливо, торгуєте ви всередині дня або позиційно, будь-яка прибуткова торгова система має свій стрижень - це правильний ризик-менеджмент, управління капіталом і психологічна підготовка. Прийняття торгових рішень повинно базуватися на розумінні закономірностей поведінки ціни в синтезі з об'ємним аналізом. Але, як не крути, всі пазли вашої прибуткової торгової системи складуться лише за щоденною практикою та роботою над помилками, коли маленька стрілка вашого годинника невпинно буде робити повне коло на циферблаті кожні добу!

Юрій Іващенко - аналітик, успішний трейдер, керуючий 1 000 000$, партнер компанії xDirect.