ua en ru

Кадиров є ключовим свідком у справі про вбивство Нємцова, - Яшин

Кадиров є ключовим свідком у справі про вбивство Нємцова, - Яшин Фото: Рамзан Кадиров

Кадиров може стати підозрюваним

Глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров на сьогодні є ключовим свідком у кримінальній справі про вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова з перспективою стати підозрюваним. Про це заявив російський правозахисник, член Бюро Федеральної політради партії "РПР-ПАРНАС" Ілля Яшин, соратник вбитого російського опозиційного політика Бориса Нємцова сьогодні на брифінгу в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Через короткий час після вбивства був затриманий заступник командира чеченського батальйону "Сєвєр" Заур Дадаєв і ряд його подільників. Треба сказати, що наші адвокати активно включилися у справу, ознайомилися з матеріалами, які зібрали слідчі, і у нас немає сумнівів у тому, що Заур Дадаєв дійсно є безпосереднім виконанням цього злочину, що він є тією людиною, яка випустила 4 кулі", - заявив Яшин.

У той же час, за його словами, ниточки від Дадаєва ведуть до Єремєєва і безпосередньо до самого Рамзана Кадирова.

"З нашої точки зору, від Єремічева прямий слід веде до братів Зелимхановым. Алібек Зелімханов - це командир батальйону "Північ" Дадаэва, який затриманий... Від Алібека Зелімханова прямий слід веде до Адама Зелімханова. Це депутат Державної думи, один з ключових політиків в оточенні Рамзана Кадирова, людина яка неформально контролює весь силовий блок Чеченської Республіки... І ключова вимога російської опозиції на сьогодні - це слідчі дії щодо Єремєєва, оголошення його в міжнародний розшук, щодо Алібек і Адама Зелимхановых, і саме основне - Рамзана Кадирова", - сказав російський опозиціонер.

"Ми вважаємо, що саме Рамзан Кадиров на сьогодні є ключовим свідком у кримінальній справі про вбивство Бориса Нємцова з явною перспективою стати підозрюваним. Ми не допускаємо ймовірності, що всі ці люди могли бути причетні до такого зухвалого вбивства, не поставивши до відома Рамзана Кадирова", - підкреслив Яшин.

У той же час він зазначив що для них залишається відкритим питання, чи міг Рамзан Кадиров отримати узгодження цих дій у найвищому кремлівському кабінеті, чи міг він отримати погодження від Президента Росії Володимира Путіна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що боєць батальйону "Північ" Руслан Геремеев, який був допитаний в якості свідка у справі про вбивство Бориса Нємцова, покинув чеченське село Джалка, його нинішнє місцезнаходження невідоме.

Ключовий свідок у справі Нємцова міг покинути Росію.

Пізніше у справі Нємцова з'явилися нові фігуранти.