ua en ru

Каддафі загинув від кульового поранення в живіт, - патологоанатом

Причиною смерті колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі стало кульове поранення в живіт. Про це повідомив патологоанатом, який проводив обстеження тіла, передає Reuters з посиланням на арабський телеканал.

Обставини смерті 69-річного полковника до цих пір не ясні. Відомо, що Каддафі помер від отриманих при його захопленні поранень. Першим документальним підтвердженням його смерті була відеозапис, зроблений кимось із бійців Перехідного національної ради Лівії на мобільний телефон. На ній було видно, як зранене, напівроздягнені тіло полковника тягнуть захопили його люди. Пізніше про загибель Каддафі оголосив прем'єр-міністр нової Лівії Махмуд Джібріль.

За словами лікаря, Каддафі був живий на момент арешту, полковник був убитий пізніше. "Першопричина його смерті - це кульове поранення в живіт. Пізніше полковник отримав кулю в голову, яка пройшла наскрізь", - зазначив лікар. За інформацією патологоанатома, син Каддафі Мотассім помер після батька. "У Мотассіма Каддафі було велике поранення у верхній частині грудної клітини прямо під шиєю, було кілька травм на спині. З аналізу крові ясно, що він був убитий після батька", - повідомив лікар.

Каддафі, який правив Лівією понад 40 років, був убитий 20 жовтня 2011р. бійцями ПНС у своєму рідному місті Сирт, який залишався останнім форпостом вірних йому сил. Тіло М. Каддафі було перевезено в г.Місурата. Про дату похорону поки нічого не відомо, раніше повідомлялося, що вони відкладені на кілька днів - до того моменту, поки не буде ухвалено рішення про місце поховання.