ua en ru

У Кабулі внаслідок подвійного теракту загинули 26 осіб, серед них - 2 журналістів

У Кабулі внаслідок подвійного теракту загинули 26 осіб, серед них - 2 журналістів Ілюстративне фото (rfsmediaoffice.com)

До лікарень із пораненнями доставили 91 постраждалого

У Кабулі в результаті подвійного теракту в середу, 5 вересня, загинули щонайменше 26 людей, в тому числі двоє журналістів. До лікарень із поранень доставили 91 постраждалого, повідомляє AFP.

Як зазначає видання, перший теракт стався у спортивному залі, де розміщувалася секція боротьби. Близько 6 вечора терорист-смертник застрелив неозброєного охоронця біля входу в зал, увійшов у приміщення і підірвав вибухівку.

Через годину на вулиці біля спортивного залу вибухнув припаркований автомобіль. Як зазначає видання, цей вибух, очевидно, був направлений на журналістів та працівників служби екстреної допомоги, які зібралися на місці.

Раніше повідомлялось, що кількість загиблих в результаті теракту в Кабулі зросло до 20. Ще 70 людей отримали поранення.

Також РБК-Україна повідомляло, що терористичне угрупування "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за два вибухи в Кабулі.

Нагадаємо, вчора у столиці Афганістану прогримів вибух під час змагань у одному зі спортивних клубів у західному районі Кабула Дашт-і-Барч.

Додамо, в Кабулі число загиблих в результаті вибуху в освітньому закладі Mawoud Academy зросла до 48. За даними Міністерства охорони здоров'я, в результаті вибуху загинули 48 людей, поранення отримали щонайменше 67.