ua en ru

Уряд виділив 96 млн грн на будівництво системи відводу стічних вод від станції біоочистки "Північна" в Одесі.

Уряд виділив 96 млн грн на будівництво системи відводу стічних вод від станції біологічної очистки "Північна" в м. Одесі та 48,5 млн грн на здійснення невідкладних природоохоронних заходів у Криму, Київській, Рівненській, Харківській та Чернівецькій областях. Відповідне розпорядження уряду від 20 січня 2010 р. № 154-р розміщено на офіційному сайті уряду.

Зокрема, за рахунок залишку коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища, який утворився на 1 січня 2010 р., Міністерству регіонального розвитку та будівництва виділено 96 млн грн для проведення першочергових робіт з будівництва системи відводу стічних вод від станції біологічної очистки "Північна" в м. Одесі.

Міністерству охорони навколишнього природного середовища за рахунок залишку коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища, який утворився на 1 січня 2010 р. виділено 48,5 млн грн для здійснення в регіонах невідкладних природоохоронних заходів з очищення стічних вод, забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення та знешкодження непридатних пестицидів, небезпечних хімічних речовин, будівництва і реконструкції сміттєзвалищ, придбання обладнання та машин для безпечного поводження з побутовими відходами.

Мінрегіонбуд і Мінприроди визначено головними розпорядниками коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища, виділених на зазначені цілі.

Мінприроди має здійснювати використання бюджетних коштів відповідно до Порядку використання у 2007 р. коштів, передбачених у держбюджеті для здійснення природоохоронних заходів з очищення стічних вод, затвердженого постановою Кабміну від 7 березня 2007 р. № 426 та Порядку використання у 2007 р. коштів, передбачених у держбюджеті для здійснення заходів у сфері поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами, затвердженого постановою Кабміну від 6 березня 2007 р. № 377.