ua en ru

Кабмін виділив 20 млн грн на ліквідацію наслідків вибуху у луганській лікарні, - постанова.

Кабінет міністрів України виділив 20 млн грн Луганській облдержадміністрації 20 млн грн для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що виникла 18 січня 2010 р. у Луганській міській лікарні №7, у тому числі 2 млн грн для надання допомоги постраждалим і забезпечення виплати матеріальної допомоги сім'ям загиблих. Відповідне розпорядження від 18 січня 2010 р. №92-р опубліковане сьогодні на офіційному сайті уряду. Міністерству фінансів доручено здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

Урядовій комісії з розслідування причин та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації доручено визначити в триденний строк суму коштів, необхідних для надання допомоги кожному потерпілому залежно від ступеня втрати здоров'я, а також виплати матеріальної допомоги сім'ям загиблих з розрахунку 200 тис. грн за кожного загиблого члена сім'ї.

Луганській облдержадміністрації доручено затвердити у триденний строк за погодженням з Міністерством економіки, Міністерством фінансів і Міністерством регіонального розвитку та будівництва перелік витрат, пов'язаних з проведенням заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, наданням допомоги постраждалим і забезпеченням виплати матеріальної допомоги сім'ям загиблих; а також подати до 1 грудня 2010 р. Міністерству економіки, Міністерству фінансів, Міністерству регіонального розвитку та будівництва і Державному казначейству звіт про використання виділених згідно з цим розпорядженням коштів.

Нагадаємо, у Луганську о 8:52 18 січня у п'ятиповерховій будівлі міської лікарні №7, на четвертому поверсі, за попередніми даними, внаслідок вибуху кисневого балону, сталося руйнування несучих стін і міжповерхового перекриття 5, 4, 3 та 2 поверхів на площі близько 50 кв. м. На момент вибуху в будівлі медзакладу перебували 366 людей: 261 хворий і 105 працівників медперсоналу.

Станом на ранок 19 січня з-під завалів у луганській лікарні бійці МНС звільнили і врятували шістьох людей, а також витягли тіла вісьмох загиблих, семеро з яких ідентифіковані, доля вісьмох людей залишається невідомою.