ua en ru

Кабмін затвердив порядок залучення громадян до формування та реалізації державної політики.

Кабмін України затвердив порядок залучення громадян до формування та реалізації державної політики. Про це йдеться у постанові №10 Кабінету міністрів України від 6 січня 2010 р. Зокрема, публічне громадське обговорення передбачає організацію і проведення конференцій, семінарів, форумів, громадських слухань, круглих столів, зборів, зустрічей з громадськістю, громадських приймалень; теле- або радіодебатів, дискусій, діалогів, інтерв'ю та інших передач теле- і радіомовлення, інтернет-конференцій, електронних консультацій, телефонних "гарячих ліній", інтерактивного спілкування в інших сучасних формах.

Строк проведення публічного громадського обговорення визначається органом виконавчої влади і повинен становити не менш як один місяць.
Пропозиції та зауваження подаються у письмовій формі, надсилаються електронною поштою, через Інтернет, урядовий веб-сайт "Громадянське суспільство і влада" та засоби масової інформації.
Пропозиції і зауваження, що надходять на урядовий веб-сайт "Громадянське суспільство і влада" та веб-сайти органів виконавчої влади, оприлюднюються протягом двох днів з моменту надходження пропозицій і зауважень.