ua en ru

Кабмін уповноважив Б.Данилишина підписати протокол про підготовку проекту угоди щодо регіонального розвитку Тернопільської обл.

Кабмін України уповноважив міністра економіки України Богдана Данилишина на підписання протоколу про підготовку проекту угоди щодо регіонального розвитку Тернопільської обл. між Кабінетом міністрів України та Тернопільською облрадою. Про це йдеться у розпорядженні Кабміну України № 142-р від 27 січня 2010 р.

Нагадаємо, 19 листопада 2009 р. Тернопільська обласна рада прийняла рішення про ініціювання укладення угоди з Кабінетом міністрів України щодо регіонального розвитку Тернопільської обл. на загальну суму 4 млрд 986 млн 172,5 тис. грн.
У рішенні викладені пропозиції щодо необхідного фінансування з державного бюджету спільних заходів центральних та місцевих органів виконавчої влади, спрямованих на розв'язання проблем розвитку регіонів, які можуть бути здійснені в рамках угод між Кабміном та Тернопільською облрадою щодо розвитку області. Згідно цього, з держбюджету пропонується виділити 3 млрд 916 млн 890,75 тис. грн, з місцевого бюджету - 366 млн 668,75 тис. грн, з інших джерел - 702 млн 613 тис. грн.
Нагадаємо також, що 12 січня прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила, що впродовж I кварталу 2010 р. такі угоди Кабінет міністрів підпише з облрадами всіх областей України.