ua en ru

Кабмін дозволив "Політехмеду" залучити кредит у розмірі до 250 млн дол. під держгарантії для закупівлі автомобілів швидкої допомоги.

Кабінет міністрів дозволив об'єднанню «Політехмед» залучити кредит у розмірі до 250 млн дол. під державні гарантії для закупівлі автомобілів швидкої медичної допомоги у китайської компанії JAC. Про це сказано в постанові уряду №1256 від 26 листопада 2009 р. «Погодитися з пропозицією Міністерства охорони здоров'я щодо залучення іноземного кредиту в сумі, що не перевищує 250 млн дол., шляхом укладення договору між Експортно-імпортним банком Китаю та Банком розвитку Китаю як кредиторами, державним українським об'єднанням «Політехмед» як позичальником і публічним акціонерним товариством «Державний експортно-імпортний банк України» як можливим кредитором щодо авансового платежу в обсязі до 15% оплачуваної у межах іноземного кредиту загальної суми, передбаченої контрактами, для реалізації інвестиційного проекту щодо закупівлі автомобілів швидкої медичної допомоги з метою посилення соціальної захищеності громадян України під державну гарантію», - сказано в постанові.

Нагадаємо, 25 листопада 2009 р. Президент України Віктор Ющенко призупинив дію постанови уряду, якою було дозволено "Політехмеду" залучити кредит у розмірі 100 млн дол. під державні гарантії.