ua en ru

Кабмін продовжує переговори з МВФ про виділення чергового траншу кредиту, - Ю.Тимошенко.

Уряд України продовжує переговорний процес з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про виділення четвертого траншу кредиту. "Ми продовжуємо співпрацю і сподіваємося, що ми зможемо отримати четвертий транш до кінця року", - заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, повідомляє її офіційний сайт.

Вона нагадала, що предметом переговорів з МВФ залишається третій перегляд програми співробітництва. "Зараз йде переговорний процес, під час якого ми обговорюємо, яким мусить бути спільний варіант співпраці і яким мусить бути третій перегляд програми. Переговори не припинялися", - зазначила прем'єр.
За словами голови уряду, не відповідає дійсності, що МВФ прийняв рішення до закінчення президентської кампанії припинити співпрацю з Україною. "Це абсолютно не відповідає дійсності", - підкреслила Ю.Тимошенко.

Нагадаємо, раніше голова МЗС України Петро Порошенко зазначив, що гарантій отримання чергового траншу кредиту від Міжнародного валютного фонду (МВФ) у України немає. "Гарантій отримання немає, але є перспективи, які вимагають консультацій, прозорості дій і деполітизації процесу. Будь-який Президент, який буде обраний, буде вимушений і зобов'язаний співпрацювати з МВФ і виконувати всі зобов'язання", - зазначив голова МЗС.
Нагадаємо, раніше віце-прем'єр України з питань євроінтеграції Григорій Немиря в інтерв'ю The Financial Times повідомив, що Україна звернулася до МВФ з проханням виділити екстрений кредит у 2 млрд дол. через "дуже складну ситуацію" з виконанням своїх зовнішніх зобов'язань.
Раніше The New York Times, повідомила, що МВФ вирішив відкликати четвертий транш кредиту в розмірі 3,5 млрд дол. до закінчення виборів Президента України, через наміри політиків взяти під контроль бюджет.