ua en ru

Кабмін ухвалив рішення про передачу ліцензій на користування надрами родовищ титанової руди від ЗАТ "Кримський Титан" до ДАК "Титан України".

Кабінет міністрів ухвалив «чергове остаточне рішення» про передачу ліцензій на користування надрами родовищ титанової руди від ЗАТ «Кримський Титан» до ДАК «Титан України». Про це на прес-конференції у Кабінеті міністрів повідомив міністр охорони навколишнього природного середовища України Георгій Філіпчук, передає кореспондент РБК-Україна.

«Сьогодні ми, як і 24 лютого, в черговий раз на урядовому рівні прийняли рішення про те, що ліцензії повинні бути передані державному підприємству. Цей процес, як і попередній, що стосується передачі майнових цілісних комплексів - це також судовий процес. Сьогодні є рішення окружних адміністративних судів, є приписи Генеральної прокуратури, є судове провадження і є останнє, 25 лютого (після засідання уряду і прийняття на ньому відповідного рішення щодо передачі ліцензій) рішення адміністративного окружного суду щодо заборони вчиняти будь-які дії щодо передачі ліцензій. Цей процес повинен мати логічне завершення. В черговий раз уряд на сьогоднішньому засіданні прийняв остаточне рішення щодо передачі цих спеціальних дозволів державним підприємствам України», - сказав міністр.

Він також зазначив, що передати ліцензії на розробку родовищ іменітових руд (сировини для титанового виробництва) до державної компанії «Титан України» заважає те, що до цієї компанії не передані цілісні майнові комплекси, які наразі знаходяться в оренді ЗАТ «Кримський титан». «Ліцензії виписані, але не видані ... ми маємо практичну зупинку прийняття рішення по ліцензіям, оскільки не вистачає акту прийому-передачі цілісних майнових комплексів і це те, що необхідно в пакеті для передачі відповідних ліцензій, а точніше для їх переоформлення», - пояснив він.