ua en ru

Кабмін надав у користування п'яти морським торговим портам акваторії.

Кабінет міністрів України надав у користування п'яти морським торговим портам акваторії. Відповідні постанови №№1207, 1208, 1233, 1234, 1236 були видані 7 жовтня 2009 р.

Зокрема, уряд постановив надати державному підприємству "Ялтинський морський торговельний порт" у користування акваторію за умови недопущення в подальшому передачі акваторії або її частини іншим суб'єктам господарювання. Підприємству доручено забезпечити безпеку мореплавства в межах акваторії, а також безоплатне надання місця для базування кораблів морської охорони Державної прикордонної служби та їх безперешкодне проходження.

Крім того, акваторії надані у користування державним підприємствам "Ренійський морський торговельний порт", "Феодосійський морський торговельний порт", "Ізмаїльський морський торговельний порт" та "Бердянський морський торговельний порт".
7 жовтня 2009 р. Кабінет міністрів України також видав три розпорядження, згідно яким державному підприємству "Морський торговельний порт "Южний" надано у постійне користування земельну ділянку, розташовану в межах наданої йому акваторії Аджалицького лиману, ДП "Іллічівський морський торговельний порт" - земельну ділянку, розташовану в межах наданої йому акваторії, а також ДП "Одеський морський торговельний порт" - земельну ділянку загальною площею 19,3 га, розташовану в північній частині Одеської затоки в межах, що прилягає з північної сторони до Рейдового молу, із заходу до зовнішньої сторони Карантинного молу завдовжки 1030 м та віддалена на півдні на 1200 м від місця сполучення з Рейдовим молом, із сходу на захід на 300 м від хвилевідбивної стінки Карантинного молу завдовжки 600 м, для розширення Карантинного молу та проведення реконструкції контейнерного термінала.