ua en ru

Кабмін доручив провести перевірку ефективності використання бюджетних коштів з 2008 р.

Кабінет міністрів України доручив розпорядникам бюджетних коштів вжити заходів для проведення із залученням міжнародних експертів перевірки ефективності використання бюджетних коштів у 2008-2009 рр. та I кварталі 2010 р. Відповідна постанова від 5 травня 2010 р. №334 опублікована сьогодні в газеті "Урядовий кур'єр".

Уряд установив, що закупівля послуг міжнародних експертів з проведення аудиту відповідно до пункту 6 Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти здійснюється за процедурою закупівлі в одного учасника без погодження з Міністерством економіки; попередня оплата послуг з проведення аудиту здійснюється в розмірі, що не перевищує 40% їх вартості.

Кабмін уповноважив міністра фінансів Федора Ярошенка та голову Головного контрольно-ревізійного управління Петра Андрєєва на підписання договору про надання послуг з проведення аудиту з компанією Trout Cacheris, PLLC (м. Вашингтон).

Міністерство фінансів та Головне контрольно-ревізійне управління мають подати до 1 вересня 2010 р. Кабміну консолідований звіт про результати аудиту.