ua en ru

Кабмін підтримав ініціативи Міносвіти: європейський диплом, бакалавр з астрономії та професійна українська мова в науці.

Кабмін підтримав нові ініціативи Міносвіти, а саме - запровадження додатку до диплому європейського зразка, освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра з астрономії та щодо розширення функціонування професійної української мови в науці, повідомляє прес-служба Міністерства освіти України.
Змінами до постанови Кабінету міністрів України від 12 листопада 1997 р. №1260 "Про документи про освіту та вчені звання" передбачається запровадження додатка до диплома про вищу освіту, розробленого відповідно до форми, затвердженої Європейською комісією, Радою Європи і UNESCO/CEPES. Додаток до диплома європейського зразка є обов'язковим документом у переважній більшості країн Болонського процесу і видається разом із дипломом про вищу освіту. Більшість країн без цього додатка взагалі не визнають дипломи про вищу освіту.
Також, Кабмін затвердив постанову "Про зміни та доповнення до переліку напрямів, за якими здійснюється підготовка фахівців у вищих навчальних закладах за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра". Згідно з документом, підготовленим Міносвіти спільно із Астрономічною асоціацією і провідними університетами країни, до переліку напрямів, за якими здійснюється підготовка фахівців у ВНЗ за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра, внесена статистика та астрономія.
Також міністр освіти Іван Вакарчук вніс на розгляд Кабміну постанову "Про затвердження положення про підготовку науково-педагогічних і наукових кадрів". Ця постанова передбачає обов'язковий екзамен з української мови (за професійним спрямуванням) при вступі до аспірантури та складання кандидатського екзамену з української мови на здобуття наукового ступеня кандидата наук.