ua en ru

Кабмін звільнив судна закордонного плавання від сплати ПДВ на суми портових зборів.

Кабінет міністрів України звільнив судна закордонного плавання від сплати ПДВ на суми портових зборів. Про це йдеться у постанові уряду від 7 жовтня 2009 р. №1306.

"На суми портових зборів нараховується податок на додану вартість відповідно до законодавства. Не нараховується податок на додану вартість на суми портових
зборів, які стягуються із суден у закордонному плаванні, що: здійснюють міжнародні перевезення пасажирів, їх багажу, вантажів та міжнародних відправлень; прямують між портами України для здійснення навантаження/розвантаження з подальшим перетином державного кордону України; прямують транзитом через територію України без митного оформлення на її території.
Вартість послуг, що включається до складу портових зборів, надаються під час прямування судна до пункту (місця) митного оформлення для навантаження (довантаження) вантажів (посадки пасажирів) чи з пункту (місця) митного оформлення після вивантаження (часткового вивантаження) вантажів (висадки пасажирів) і є невід'ємною складовою послуг з міжнародного перевезення вантажу (пасажирів)", - сказано в документі.