ua en ru

Кабмін забезпечить у 2010 р. стабільну роботу ВАТ "Сумихімпром" з виробництва фосфорних мінеральних добрив.

Кабінет міністрів України забезпечить у 2010 р. стабільну роботу ВАТ "Сумихімпром" з виробництва фосфорних мінеральних добрив для потреб сільськогосподарських товаровиробників. Про це йдеться у розпорядженні уряду від 20 січня 2010 р. № 174-р.

Зокрема, Міністерству промислової політики разом з ВАТ "Ощадбанк" необхідно розглянути пропозиції ВАТ "Сумихімпром" щодо надання кредитних ресурсів в обсязі 60 млн грн для поповнення обігових коштів з укладенням відповідного договору згідно з вимогами законодавства.

Разом з акціонерним товариством "Родовідбанк" та Національним банком треба розглянути пропозиції ВАТ "Сумихімпром" щодо надання кредитних ресурсів в обсязі 180 млн грн для впровадження енергозберігаючого інфраструктурно-інвестиційного проекту реконструкції виробництва сірчаної кислоти з укладенням довгострокового договору згідно з вимогами законодавства.

Державна податкова адміністрація і Міністерство фінансів має забезпечити невідкладне повернення ВАТ "Сумихімпром" суми переплати податку на прибуток та заборгованості з відшкодування податку на додану вартість за результатами камеральної перевірки за грудень 2009 р. та відповідно до судових рішень, що набрали законної сили.

Пенсійний фонд України і Міністерство промислової політики має вирішити питання щодо укладення з ВАТ "Сумихімпром" договору про реструктуризацію до кінця 2010 р. суми заборгованості перед фондом за умови своєчасної сплати товариством поточних платежів.

Міністерство палива та енергетики і Міністерство промислової політики разом з НАК "Нафтогаз України" має розглянути пропозиції ВАТ "Сумихімпром" щодо реструктуризації до кінця 2010 р. суми заборгованості за спожиті товариством природний газ та електроенергію за умови своєчасної сплати поточних платежів за енергоносії із затвердженням відповідного графіка.

Міністерство фінансів разом з Міністерство промислової політики і Міністерство аграрної політики під час доопрацювання проекту закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" має передбачити видатки у розмірі 300 млн грн для компенсації сільськогосподарським товаровиробникам вартості фосфорних мінеральних добрив вітчизняного виробництва.