ua en ru

Кабмін не наполягатиме на переведенні вкладників банку "Надра" в "Родовід банк", якщо НБУ запропонує іншу модель для порятунку банку "Надра".

Кабінет міністрів не наполягатиме на переведенні вкладників банку "Надра" в "Родовід банк", якщо НБУ запропонує іншу модель для порятунку банку "Надра". Відповідне рішення Кабмін ухвалив сьогодні на засіданні, повідомив в.о. міністра фінансів Ігор Уманський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я провів декілька нарад з керівництвом "Родовід банку", з НБУ вже після виборів, це відбувалося ще до закінчення мораторію, щоб укласти угоду між банком "Родовід" і банком "Надра". Ми свої обіцянки і позицію тримали до останнього моменту. Цей момент відбувся учора увечері, коли тимчасовий адміністратор банку "Надра" відмовився підписувати цю угоду... Кабмін ухвалив рішення, що якщо НБУ сьогодні на правлінні ухвалює рішення щодо іншої моделі розвитку врегулювання проблеми банку "Надра", то рішення уряду (ухвала від 23 грудня 2009 р.) буде скасовано", - сказав І.Уманський.

За його словами, сьогодні правління НБУ вже засідало, засідання закінчилося в 10:00, проте на 15:00 призначено засідання "вже з інвестором". "Я знаю, хто інвестор, але думаю, що не маю права цього коментувати", - сказав І.Уманський.

Нагадаємо, Кабінет міністрів і Національний банк України спільною постановою вирішили докапіталізувати "Родовід банк" шляхом придбання акцій додаткової емісії вказаного товариства в сумі 7,5 млрд грн в обмін на облігації внутрішньої державної позики. Про це йдеться в постанові Кабміну № 1430 від 23 грудня 2009 р.

Також Кабмін приписує Міністерству фінансів разом з Національним банком забезпечити укладання ВАТ КБ "Надра" і ПАО "Родовід Банк" договору про взаємодію зазначених банків у процесі одночасного відчуження ВАТ КБ "Надра" зобов'язань по вкладах фізичних осіб та активів ПАО "Родовід Банк".