ua en ru

Кабмін має намір перевірити роботу КМДА і Київради з 1 по 31 березня.

Кабінет міністрів України має намір провести з 1 по 31 березня комплексну перевірку діяльності Київради і Київської міської держадміністрації (КМДА) у зв'язку з численними скаргами столичних підприємців. Про це йдеться у рішенні Кабміну України про початок комплексної перевірки діяльності посадових осіб Київради і Київської міської держадміністрації на відповідність 25 законам України і розпорядженням Кабміну, передає "Комерсант-Україна". Перевірка торкнеться питань роботи транспорту, містобудування, виділення земельних ділянок, оренди майна, розміщення реклами, ціноутворення і видачі дозволів на ведення господарської діяльності.

Перевірка діяльності КМДА і Київради здійснюватиметься Мінекономіки, МінЖКГ, Мінрегіонбудом, Мінтрансом України, а також представниками держкомітетів з питань підприємництва і земельних ресурсів в період з 1 по 31 березня 2010 р. Звіт про результати має бути направлений до Кабміну України до 12 квітня. "У разі виявлення порушень поставити питання про проведення службових розслідувань щодо керівників відповідних структурних підрозділів з подальшим застосуванням заходів дисциплінарного характеру, зокрема звільнення з посади", - йдеться в урядовому розпорядженні.
Як повідомив виданню міністр Кабінету міністрів України Петро Крупко, перевірка діяльності КМДА обговорювалася на засіданні уряду 3 лютого за ініціативою голови Держкомітету з питань регуляторної політики і підприємництва Олександри Кужель, яка вважає, що київська влада перешкоджає вільній підприємницькій діяльності. За словами О.Кужель, більшість скарг підприємців пов'язані з демонтажем малих архітектурних форм, непрозорими методиками оцінки КМДА орендної плати і тарифів на розміщення зовнішньої реклами. "Скаржаться на ситуацію з продажем Володимирського, Жітнього і Сінного ринків, з прибиранням снігу", - додала голова Держкомпідприємництва України.
П.Крупко повідомив, що в ході доповіді О.Кужель надійшло чимало пропозицій до розпорядження про проведення перевірки. "Тому, незважаючи на схвалення документу, остаточний його варіант, із всіма доповненнями, буде представлений на засіданні Кабміну імовірно 8 лютого", - сказав він.
В той же час перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко повідомив виданню, що до перевірок в держадміністрації вже звикли. "Нас постійно хтось перевіряє: і комплексно, і перехресно. Добре б, щоб хоч одна така перевірка призвела до надання місту конкретної допомоги", - підкреслив А.Голубченко.