ua en ru

Кабмін має намір оформити кредит з китайською стороною для виготовлення автомобілів для людей з обмеженими можливостями, - Ю.Тимошенко.

Кабінет міністрів України має намір під гарантії уряду оформити кредит з китайською стороною для виготовлення автомобілів для людей з обмеженими можливостями. Про це Юлія Тимошенко повідомила сьогодні у Львові під час заходів з нагоди відзначення міжнародного Дня інвалідів.

«Ми повністю відпрацювали угоду, яка дає нам можливість буквально за рік, не більше, 98 тис. автомобілів роздати. Для цього китайська сторона дає Україні на 20 років кредит, і наше Українське виробництво у Запоріжжі виробляє автомобілі», - наголосила Ю.Тимошенко.

За її словами, ці автомобілі будуть виготовлятися у Запоріжжі, але з використанням, у тому числі, китайських запчастин.

За словами Ю.Тимошенко, зараз для забезпечення людей з обмеженими можливостями необхідно 98 тис. автомобілів. Глава уряду підкреслила, що уже до кінця 2009 р. автомобілями будуть забезпечені сім'ї, в яких є два і більше інвалідів.

Нагадаємо, в жовтні Кабінет міністрів дозволив промисловому об'єднанню «Укрпротез» залучити кредит під державні гарантії в сумі до 400 млн дол. шляхом укладення договору між Експортно-імпортним банком Китаю. Кредит надається для реалізації інвестиційного проекту щодо закупівлі автомобілів для інвалідів.

Згідно з постановою, відповідальним за здійснення закупівлі автомобілів визначено закрите акціонерне товариство «Запорізький автомобілебудівний завод». Зокрема, ЗАЗ визначено відповідальним за виробництво, переобладнання для ручного керування, постачання автомобілів зазначеної підприємством у договорі модифікації за ціною не вище ринкової (для базової моделі) для реалізації інвестиційного проекту за участю китайської компанії Chery Automobile Co.

У листопаді Президент України Віктор Ющенко призупинив дію даної постанови.