ua en ru

Уряд виділить кошти на закупівлю обладнання для лікування серцево-судинних захворювань

Уряд виділить кошти на закупівлю обладнання для лікування серцево-судинних захворювань Фото: Кабінет міністрів (kmu.gov.ua)

Будуть виділені кошти на закупівлю 13 ангеографів

Кабінет міністрів України виділить кошти на закупівлю 13 ангеографів, спеціального обладнання для лікування серцево-судинних захворювань. Про це сьогодні на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми приймаємо необхідні рішення унаслідок опрацювання з нашими колегами у регіонах - ангеографи - спеціальне обладнання, яке дасть можливість рятувати людей або діагностувати інфаркт, лікувати серцево-судинні захворювання українських громадян... Ми виділили спеціальні ресурси для 13 таких ангеографів", - заявив Гройсман.

За його словами, це обладнання дасть можливість зменшити рівень інвалідності і смертність від серцево-судинних захворювань. Обладнання буде надано низці областей України.

Нагадаємо, у березні Міністерство охорони здоров'я презентувало на засіданні Кабінету міністрів законопроект "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів".